Anonim şirket, sermaye ortaklığına dayalı bir ticaret şirketi türüdür. Bu şirket tipinde, ortaklar sermaye payları oranında sorumludur ve şirketin borçlarına karşı sadece sermaye paylarıyla sınırlıdırlar. Anonim şirketler, genellikle büyük ölçekli…
Blog

Anonim Şirket Nedir Nasıl Kurulur?

Anonim şirket, sermaye ortaklığına dayalı bir ticaret şirketi türüdür. Bu şirket tipinde, ortaklar sermaye payları oranında sorumludur ve şirketin borçlarına…
Blog

Shrinkflasyon Nedir Neden Oluşur?

Tüketicilerin günlük alışverişlerinde sık sık karşılaştığı bir terim olan “shrinkflasyon“, genellikle ambalaj boyutlarının veya ürün miktarlarının azaltılmasını ifade eder. Bu,…
Blog

Hangi Durumda Çek Geçersiz Olur?

Çek, finansal işlemlerde sıklıkla kullanılan bir ödeme aracı olmasına rağmen, çeşitli durumlar ve şartlar altında geçersiz hale gelebilir. Çekin geçerliliğini…
Blog

Limited Şirket Nedir

Limited şirket, bir işletmenin sermayesinin belli bir miktarla sınırlı olduğu bir şirket türüdür. Limited şirketler, genellikle bir veya daha fazla…
Blog

KOBİ’ler İçin Finansal Yönetim İpuçları

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ’ler), ekonominin önemli bir parçasını oluştururlar ve başarılı bir finansal yönetim, bu işletmelerin sürdürülebilirliği için…
Blog

Finansal Yönetim İçin 6 İpucu

İşletmenin finansal sağlığını güçlendirmek ve sürdürülebilir bir büyüme elde etmek her işletme sahibinin önceliklerinden biridir. İşletmelerin finansal başarısı ise sağlıklı…
Blog

Geçici Vergi Nedir

Ticaret ve ekonomi dünyasında, işletmeler ve bireyler arasında yapılan pek çok finansal işlem, vergilendirme konusunu da içerir. Vergi yükümlülerinin, vergi…
Blog

Gayrinakdi Kredi Türleri Nelerdir

Girişimciler ve işletmeler, finansal ihtiyaçlarını karşılamak ve nakit akışlarını düzenlemek için çeşitli finansal araçlara başvururlar. Bu araçlardan biri de gayrinakdi…
Blog

E-Belge Nedir E-Belge Çeşitleri Nelerdir

Dijital teknolojinin hızla gelişmesi, iş dünyasını kağıtsız bir geleceğe doğru yönlendiriyor. E-belgeler, bu dijital dönüşümün bir ürünüdür ve resmi veya…
Blog

KOBİ Destek Kredisi Nedir

KOBİ’ler (Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler), Türkiye ekonomisinin temel taşlarından birini oluşturur. KOBİ’lerin sürdürülebilir büyümelerini desteklemek amacıyla KOSGEB (Küçük ve…
Blog

Çek Kullanmanın 5 Avantajı

Küçük ve orta ölçekli işletmeler için finansal yönetim her zaman zorlayıcı bir konu olmuştur. Nakit akışının yönetilmesi, özellikle vadeli ödemeler…
Blog

Çek Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

İşletmeler için, müşterilerden alınan çekler sıkça kullanılan ödeme yöntemlerinden biridir. Ancak, çeklerin alınması ve takip edilmesi, işletme sahipleri için bazı…
Blog

Enflasyonda Küçük Şirketler Ne Yapmalı

Ülkemizde son zamanlarda yaşanan yüksek enflasyon nedeniyle birçok işletme enflasyonla baş etmeye çalışıyor. Özelikle küçük işletme sahiplerini bu ekonomik belirsizlik…
Proforma Fatura Nedir?
Blog

Proforma Fatura Nedir?

Proforma Fatura Nedir? Yeni girişimcilerin, ithalata ihracata yönelen girişimcilerin merakla araştırdığı konuların başında Proforma fatura geliyor. Bu yazımızda proforma faturaya…
Bloke Çek Nedir?
Blog

Bloke Çek Nedir?

İş hayatında çek kullanırken, çekin bankada karşılığı olduğuna ve ödeneceğine inanarak işlem yapılır. Ama çekin düzenlenmiş olması, çekin kesin ödeneceği…
E-İmza Nedir?
Blog

E-İmza Nedir?

Günümüzde teknolojinin hızlı bir şekilde gelişmesiyle birlikte devlet kurumları, belediyeler ve bankalardan yapılan işlemler artık elektronik ortamlarda gerçekleştiriliyor. Elektronik ortamların…
Kambiyo Senedi Nedir?
Blog

Kambiyo Senedi Nedir?

Kambiyo senetleri ülkemizde ticaret hayatında kullanılan en önemli kıymetli evraklardır. Bu nedenle kambiyo senetleri Türk Ticaret Kanunu’nda yer almıştır. Senetlerin…
Çek Nasıl Yazılır?
Blog

Çek Nasıl Yazılır?

Ticaret hayatına yeni başlayanlar veya iş hayatlarına finans, muhasebe bölümlerinde başlayanlar için “çek nedir?”, “çek nasıl yazılır?” soruları kafa karıştırıcı…
Çek Kanunu Nedir? Çek Yasası Nedir?
Blog

Çek Kanunu Nedir? Çek Yasası Nedir?

Ülkemizde ticarete yoğun olarak kullanılan çek hukuk sistemimizde kendine ‘Çek Kanunu’ olarak yer bulmuştur. Çek kanunu ile ilgili ilk düzenlemeler…
Blog

Faktoring İşlemi Nasıl Yapılır?

Küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ’ler) ya da büyük firmalar satış yaptıklarında sıklıkla çek kabul etmek durumunda kalırlar. Ancak vadeli…
Blog

Faktoring Maliyetleri Ne Kadardır?

Faktoring işlemleri öncesinde işletmeleri en çok düşündüren konulardan biri, verilen çek ya da çekler karşılığı faktoring şirketlerinin ne kadar maliyet…